yorumlarınız için teşekkür ederim,belirli konulara parmak basmak istiyorum;
Bir gurubumuz var gayet uyumluyuz diyelim,konser için 15parça belirlediniz(atıyorum) bütün parçaları su gibi ezberlediniz,nota ve klavye hakimiyetinizin eksik olduğunu düşünürsek,parçaları gp yada tab sistemiyle çalışmışsanız,konser zamanı geldiğinde vokaliniz abi ben bugün hastayım boğazları üşütmüşüm şu parçaları 1-2ton geriden veya ileriden çalalım dedi,siz o kadar ezber yaptınız ne olacak? bittiğinizin resmidir, o yüzden var olan sistemde kendinizi yetiştirmek zorundasınız,5 yada 6 nota içeren bir parçada kurtarma şansınız var,daha yoğun bir parçada işiniz zor olacaktır.Bu yüzden tab sistemi çalışırken veya gp vs... parçayı notalarıyla ve hangi gama uyuyorsa ona göre çalışın.
cream- sunshine of your love parçasını inceleyelim(bu arada bascılar için gayet groov içerir)
G--------------------------------------------|---------------------------3-------|
D----------------------------------3---------|--5-5---3-5---------3-5-------5--|
A------5-5---3--5-----------3-5---------5--|-------------5-4-3-----------------|
E--------------------5-4-3-------------------|------------------------------------|
bunu böyle çalışmak sadece bir görevi ezberlemekten öteye gitmez, siz bunu eğer bu şekilde çalışırsanız ne olur?
G-----------------------------------------------------|-----------------------------------------la--------------|
D----------------------------------------------fa-----|--sol sol --fa-sol------------fa-sol---------sol--------|
A-----re - re---do-re--------------do re--------re--|-------------------re-do-do----------------------------|
E--------------------------La sol sol------------------|---------------------------------------------------------|
rakam yerine notaları koyunca daha kolay ve anlaşılır oldu değil mi? eğer siz hiç nota dahi bilmiyorsanız,imkanınız yoksa en kötü ihtimal bu şekilde çalışın ve buna rağmen unutmayın nota sistemiyle çalışmanız sizi 5-6seviye birden yükseltecektir(bu şekilde nota isimleriyle değilde nota görüntüsüyle çalışın) ,bu gösterdiğim sistemi uygulamak klavye üzerindeki notaların yerlerini görsel olarak hafızanıza kazır,unutmayın her şeyi fa anahtarına göre yazabilirsiniz çok zahmetli ve zevklidir,ben bulduğum türkü,hicaz,pop vs.. parçaların sol anahtarında yazılmış notalarını fa anahtarına göre tekrar elde yazıyorum ve acayip keyifli geçiyor....